Louise Vennegaard Mielke forsker i forebyggelse af kapseldannelse
Speciallæge i plastikkirurgi Louise Vennegaard Mielke har gennem de sidste 4 år forsket i forebyggelse af kapseldannelse ved brystimplantater.
Offentliggjort 27.11.19
Kapseldannelse er en potentiel risiko ved brystforstørrelse med brystimplantater. Kroppen opfatter implantatet som et fremmedlegeme, og derfor udvikler der sig som en naturlig reaktion en ganske tynd kapsel omkring brystimplantatet, som ikke betyder noget. Som tiden går, kan denne kapsel hos nogle kvinder blive tykkere og tykkere.
For Mentor implantater er der 8 %, som har udviklet kapseldannelse efter 3 år og efter 8 år er det 10%.
Kapseldannelse er i sig selv ikke farligt, men kapslen kan genere, så brystet bliver deformt og ser forkert ud, og det kan også gøre ondt. Derfor har det været interessant for mig at forske i, om vi kan forebygge kapseldannelse”, fortæller Louise Vennegaard Mielke.
Det første studie af sin art
Studiet er den eneste af sin art i verden, hvor patienterne følges i 3 år efter operationen. Der er tale om et randomiseret forskningsprojektet, der omfatter 150 af Aleris-Hamlets patienter, som fik foretaget brystforstørrende operation i perioden 2016 - 2018. I forbindelse med operationen fik halvdelen af patienterne indsat implantater, som lige inden var skyllet i antibiotika og den anden halvdel implantater uden denne ekstra foranstaltning. Tesen er, at skylning med antibiotika vil kunne nedsætte hyppigheden af kapseldannelse, som dog generelt er lav hos kosmetiske brystforstørrelser.
Efterfølgende følges patienterne i 3 år med en afsluttende MR-scanning for at kontrollere, om der er udviklet kapseldannelse.
Resultater offentliggøres 2021
”De første patienter er ved at være afsluttede, men de endelige resultater forventes først offentliggjort i 2021”, siger Louise Vennegaard Mielke, der endnu ikke kan løfte sløret for de fund, som indtil nu er gjort.
Projektet er støttet af Aleris' forsknings & udviklingsfond, som hvert år uddeler 2,5 mio. svenske kroner til virksomhedsnær forskning, der konkret bidrager til forbedringer for vores patienter og klienter.
Vi vil gerne takke alle de deltagende patienter for det fine samarbejde, som vil være til gavn for mange patienter fremover.