Aleris Søborg har fået økologisk bronzemærke
Aleris Søborg har fået tildelt et bronzemærke i økologi. At satse på økologi er en del af vores CSR-strategi, som vi prøver at tænke ind i alt, hvad vi foretager os.
Et af vores strategiske CSR mål er, at alle hospitaler skal opnå et bronzemærke i økologi inden udgangen af 2022, og på vores hospital i Søborg er man allerede kommet langt.
Her har de kortlagt forbruget af fødevarer, og der indkøbes målrettet økologisk. Tidligere på året viste egne beregninger, at Søborg kan blive certificeret med et bronzemærke tre måneder senere, da det kræver, at man kan dokumentere økologiprocenten tre måneder bagudrettet.
For at gøre det så nemt som muligt, benytter Søborg kun få leverandører, som kan sende opgørelser over økologiforbruget.
I forhold til den færdiglavede mad til kunderne er der lavet en aftale med leverandøren om, at økologiprocenten skal være minimum 30 procent opgjort pr. kalendermåned, og det skal dokumenteres af vores leverandør efter hver afsluttet kalendermåned.
Nu står vi cirka tre måneder senere, og Søborg har opnået bronzemærke i økologi, som er en stor milepæl.
Serviceleder, Sammy Krogh, fortæller:
"Det er vigtigt for os at vise vores kunder og kollegaer, at vi støtter biodiversitet, en mere miljørigtig produktion og en reduktion i indtaget af pesticidrester og tilsætningsstoffer. Bronzemærket er for os en milepæl, som vi glæder os meget over at have nået, og vi er stolte over at være en del af en virksomhed, som satser på at gå den vej."
At satse på økologi er en del af vores CSR-strategi, som vi prøver at tænke ind i alt, hvad vi foretager os. Udover bronzemærket har den strategi og tankegang medført andre tiltag, og vi arbejder videre i den retning og har flere ting på vej.
Hvad betyder det økologiske spisemærke?
- Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi.
- Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet der er økologiske.
- Det Økologiske Spisemærke kontrolleres af Fødevarestyrelsen, som også administrerer reglerne på området.
- Når 30-60 procent af køkkenets indkøb af føde- og drikkevarer er økologiske, kan spisestedet få Det Økologiske Spisemærke i bronze.