Røde Kors og Aleris
Aleris støtter Røde Kors i indsatsen for at få flere danskere til at lære livreddende førstehjælp.
På Aleris ved vi om nogen, hvor stor betydning livreddende førstehjælp har, og alt vores personale fra servicemedhjælperen og kundeservice til det sundhedsfaglige personale gennemgår obligatorisk livreddende førstehjælp hver andet år.
Mange hjertestop sker i hjemmet
Men hvert år får ca. 5.000 danskere hjertestop uden for landets hospitaler. Det svarer til ca. 14 personer om dagen. Hvad mange nok ikke ved er, at 3 ud af 4 hjertestop rent faktisk sker i hjemmet.
Førstehjælp er derfor vigtigt for alle at kunne, og vi støtter op om Røde Kors' kampagne, der på sigt redder menneskeliv. Vi hjælper Røde Kors ved bl.a. at oplyse de tusinde patienter og pårørende, som hvert år besøger vores hospitaler.
Hvert minut tæller
I Danmark lever vi i en falsk tryghed om, at der ikke er langt til det nærmeste sygehus, hvis uheldet er ude. Men hvert minut tæller, når en person falder om med hjertestop. Chancen for at overleve falder med 10 % for hvert minut, hvor der ikke bliver givet livreddende førstehjælp. Omvendt er chancen for at overleve ca. tre gange større, hvis nogen i nærheden giver hjertelungeredning, indtil ambulancen når frem.
Årets førstehjælper
Derfor hylder vi sammen med Røde Kors hvert år hverdagens helte, når vi i foråret kårer Årets Førstehjælper, hvor de hvert år kårer en af hverdagens helte. Årets Førstehjælper modtager en pris på 10.000 kroner, som doneres af Aleris Hospitaler. Prisen gives til en privat person, der har reddet liv ved at bruge førstehjælp.
Facts om førstehjælp
- 5.000 mennesker i Danmark rammes hvert år af hjertestop uden for landets hospitaler
- 74% fik hjertestop i private hjem. 26% i det offentlige rum
- 17% overlever i dag hjertestop
- Overlevelsen i hjemmet er 11%, mens den i det offentlige rum er ca. 31%
- For hvert minut der går, fra en person får hjertestop, falder overlevelseschancerne med 10 %, hvis der ikke ydes livreddende førstehjælp
- Kun 11% af dem, som overlever hjertestop har alvorlige mén
- 4 ud af 5 danskere over 18 år har været på førstehjælpskursus, men kun 24% inden for de seneste 2 år
- Knap halvdelen af danskerne er instrueret i at bruge en hjertestarter